Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O veste bună şi alta nu prea: ANRE a stabilit noi preţuri la carburanţi

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота автозаправочной станции. Staţie PECO
Работа автозаправочной станции. Staţie PECO - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la benzină și motorină, pentru perioada 21 Septembrie - 04 Octombrie 2016.

CHIŞINĂU, 20 sept — Sputnik. Benzina se scumpeşte, iar motorina va costa mai puţin. Șoferii din Republica Moldova vor plăti 16 lei şi 25 bani pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, tarif majorat cu 6 bani.

Un litru de motorină va costa 13 lei și 82 de bani sau cu 10 bani mai puțin decât era până acum.

Ruslan Surugiu - Sputnik Moldova
Expert: ANRE va majora tarifele, dar după alegeri și cu voie de la domnie

Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Fluxul de știri
0