Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Muhametșin despre alegerile în Duma de Stat: o bună prezență și fără încălcări

© Sputnik / Miroslav RotariЧрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Республике Молдова Мухаметшин Фарит Мубаракшевич на выборах в Госдуму 18.09.2016
Чрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Республике Молдова Мухаметшин Фарит Мубаракшевич на выборах в Госдуму 18.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a făcut totalurile alegerilor desfășurate pe teritoriul țării noastre. Potrivit datelor Ambasadei, peste 57 mii de cetățeni ai Rusiei care locuiesc în Moldova au participat la alegerile în Duma de Stat a FR, cu 11% mai mult decât la cele din anul 2011.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a comunicat că majoritatea cetățenilor Rusiei aflați pe teritoriul țării noastre au optat la alegerile în Duma de Stat pentru partidul „Edinaia Rossia".

În 2016, pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, pe teritoriul RM au fost deschise 25 de secții electorale: câte unul la Chișinău, Bălți și Comrat (cu un punct mobil la Cahul), iar restul — pe teritoriul nerecunoscutei Republici moldovenești nistrene.

Conform datelor Ambasadei Rusiei, peste 57 mii de cetățeni ai Rusiei care locuiesc în Moldova au participat la alegerile în Duma de Stat a FR, cu 11% mai mult decât la cele din anul 2011.

В Молдове граждане РФ голосуют на выборах в Госдуму - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile în Duma de Stat: prezența la urne în RM mai mare decât acum cinci ani

„Din numărul total al votanților, 83,2%, adică peste 48 demii, și-au dat votul pentru „Edinaia Rossia", a spus Muhametșin, adăugând că, astfel, rezultatele înregistrate pe teritoriul ţării noastre corespund cu tendința scrutinului din Rusia.

Pe locul doi ca număr de voturi acumulate se află PLDR (peste 3,5 mii), după care urmează PCFR (peste 2,3 mii), partidele „Rodina" și „Spravedlivaia Rossia" (puțin peste 1,1 mii și, respectiv, 446).

„Aceeași situație s-a înregistrat și în circumscripțiile uninominale. Cu alte cuvinte, majoritatea voturilor au fost acumulate de către reprezentanții partidului „Edinaia Rossia" (de la 69% până la 85%)", a spus diplomatul.

Potrivit acestuia, din partea observatorilor internaționali care au fost prezenți la secțiile de votare din Moldova nu s-au înregistrat nici un fel de obiecții sau propuneri care ar fi putut influența desfășurarea alegerilor.

„În general, alegerile au decurs foarte organizat. Cu o bună prezență la urne și fără nici un fel de încălcări", a declarat Muhametșin.

Alegerile în Duma de Stat de legislatura a șaptea s-au desfășurat întro singură zi, pe 18 septembrie, în baza sistemului mixt: 225 deputați au fost aleși conform listelor de partid (sistemul proporțional) și 225 deputați au fost aleși pe circumscripții uninominale (sistem majoritar).

Fluxul de știri
0