Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile în Duma de Stat: prezența la urne în RM mai mare decât acum cinci ani

© Sputnik / Miroslav RotariВ Молдове граждане РФ голосуют на выборах в Госдуму
В Молдове граждане РФ голосуют на выборах в Госдуму - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile în Duma de Stat a Rusiei s-au desfășurat în Moldova fără incidente. Prezența la urne a fost mai mare decât acum cinci ani.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Potrivit datelor preliminare, peste 57 de mii de cetățeni ai Rusiei au votat la alegerile în Duma de Stat a FR la secțiile de votare deschise în Republica Moldova, au comunicat pentru Sputnik responsabili de la Ambasada Rusiei în RM.

Pe teritoriul Moldovei au fost deschise în total 25 de secții de votare pentru alegerile în Duma de Stat a FR: câte una la Chișinău, Bălți și Comrat (cu un punct mobil la Cahul), iar restul secțiilor  — pe teritoriul Transnistriei.

„Potrivit numărării prealabile a voturilor de la secțiile de votare din Moldova, la 18 septembrie, în ziua alegerilor pentru Duma de Stat, au votat 57 de mii 695 de cetățeni ruși cu drept de vot. Nu au fost înregistrate niciun fel de incidente sau încălcări", au menționat angajații centrului de presă al misiunii diplomatice a FR în RM.

Голосование в Приднестровье на выборах в Госдуму России - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum au votat rușii din Transnistria la alegerile pentru Duma de Stat

Potrivit sursei, cea mai mare prezență la urne a fost înregistrată la unul din secțiile de votare din Transnistria, în orașul Bender: 5 mii 654 de persoane.

La Chișinău au votat 2 mii 44 de cetățeni ruși, la Bălți (al doilea oraș ca mărime din RM) au participat la scrutin 485 de persoane, iar la Comrat (având un punct mobil la Cahul) s-au prezentat la votare 426 de alegători.

La alegerile din 2011 pentru Duma de Stat a Rusiei, la secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova s-au prezentat 51.854 de persoane.

Fluxul de știri
0