Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rogozin revine la Chișinău. Care este scopul acestei vizite

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru regiunea transnistreană Dmitri Rogozin se va întâlni cu ministrul moldovean al Economiei Octavian Calmîc. Cei doi oficiali urmează să semneze o foaie de parcurs privind cooperarea economică dintre cele două state, a anunțat ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Vicepremierul Rusiei, tot el şi reprezentant special al președintelui rus pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, se va afla într-o vizită la Chișinău în zilele de 4 și 5 octombrie curent.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Când va vizita Rogozin România?

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova a anunțat anterior că Rogozin va veni într-o nouă vizită în țara noastră pentru a se întâlni cu ministrul Octavian Calmîc.

Marți, diplomatul rus a precizat că Rogozin va vizita Republica Moldova în zilele de 4 și 5 octombrie curent, pentru a se întâlni cu ministrul moldovean al Economiei și pentru a semna foaia de parcurs ce se referă la cooperarea economică bilaterală.

„Această foaie de parcurs este în proces de definitivare, iar în baza ei vom lucra în continuare", a spus Muhametșin.

Ambasadorul a mai subliniat că cei doi oficiali vor discuta și despre activitatea comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică. Anterior, părțile conveniseră că această comisie se va întruni la Moscova în noiembrie curent.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rogozin: Rusia va oferi sprijin în soluţionarea problemelor Nistrului

În timpul aflării sale în Moldova, Rogozin va fi prezent la deschiderea unei școli moldovenești în satul Tașlîc, din raionul Grigoriopol.

Muhametșin a menționat că programul vizitei lui Dmitri Rogozin în Moldova urmează să fie aprobat cu toate precizările de rigoare.

Relațiile moldo-ruse s-au răcit după ce în vara anului 2014 Parlamentul Republicii Moldova a ratificat acordul de asociere cu UE. Acesta prevede că țara noastră își va deschide frontierele pentru toate mărfurile din UE. Reprezentanții autorităților de la Moscova au exprimat îngrijorări legate de faptul că după semnarea acordului de asociere RM-UE, prin Moldova ar putea ajunge în Rusia cantități importante de mărfuri care cad sub un alt regim vamal. Atunci Rusia a impus o serie de restricții la exporturile moldovenești pe piața rusă.

Fluxul de știri
0