Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rogozin: Rusia va oferi sprijin în soluţionarea problemelor Nistrului

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, a aflat în timpul vizitei la Chișinău despre o nouă problemă care afectează cele două maluri ale Nistrului.

TIRASPOL, 6 iul — Sputnik, Irina Leahova. Secarea râului Nistru este o problemă pentru a cărei rezolvare și Tiraspolul, și Chișinăul ar putea să se producă în calitate de inițiatori ai unei investigații internaționale, a declarat reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, în cadrul unei conferințe de presă de la Tiraspol, organizată după întâlnirea cu liderul nerecunoscutei RMN Evghenii Șevciuk.

"Toate deciziile care au fost luate de Ucraiana sunt dezastruoase pentru întreaga regiune — pentru oameni și pentru ecologie. Nu poţi să te comporți în acest mod cu o arteră atât de importantă cum este Nistrul, transformându-l într-un pârâu", a subliniat funcționarul rus.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rogozin: Transnistria poate conta oricând pe ajutorul din partea Rusiei

Potrivit lui Rogozin, apar unele teme, cum ar fi, de exemplu, situația ecologică a râului Nistru, în contextul cărora și Tiraspolul, și Chișinăul s-ar putea constitui în calitate de inițiatori ai unei investigații internaționale.

"Această temă a fost abordată și de conducerea Moldovei, și a Transnistriei. Și noi le vom acorda desigur susținere în egală măsură. Această vizită ne-a permis să sesizăm ceva nou, ceva fără îndoială util. E straniu că nu am vorbit mai demult despre acest lucru", a menționat Rogozin.

Politicianul a mai adăugit că va dispune ca ministrul resurselor naturale și ecologiei al FR să trimită specialiști în regiune care să se edifice la fața locului, să determina ce organizații internaționale de profil pot fi antrenate în rezolvarea acestei probleme.

Fluxul de știri
0