Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum s-a schimbat Filat în trei luni de zile

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, 20 septembrie, la Curtea de Apel Chişinău începe examinarea recursurilor avocaţilor şi procurorilor prin care se contestă decizia Judecătoriei Buiucani, din 27 iunie.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Din 27 iunie, data la care a fost condamnat pentru corupţie de prima instanţă la 9 ani privaţiune de libertate în penitenciar de tip închis, ex-premierul Vladimir Filat, deputat PLDM, nu a mai apărut în vizorul opiniei publice.

Marţi, 20 septembrie, la ora 13.00, la Curtea de Apel Chişinău începe examinarea recursurilor avocaţilor şi procurorilor prin care se contestă decizia din 27 iunie a Judecătoriei Buiucani. Avocaţii lui Filat cer eliberarea clientului lor din închisoare, iar procurorii solicită 19 ani de detenţie pe numele fostului premier. Cauza va fi studiată de trei judecători de la Curtea de Apel. Este vorba despre Nichifor Corochii, Ludmila Ouş şi Iurie Melenteanu.

Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
EXCLUSIV: noi capete de acuzare pe numele lui Vladimir Filat

După o pauză de trei luni, cât a stat în detenţie în Penitenciarul 13 din Chişinău, Filat îşi va face marţi apariţia. Acesta va fi escortat la Curtea de Apel Chişinău de ofiţerii Departamentului cu misiuni speciale a Ministerului Justiţiei „Pantera”.

În ultimul său discurs de la tribuna forului legislativ, liberal-democratul a promis să facă dezvăluiri ce vor face ca sistemul politic moldovenesc ”să sară în aer”. În unsprezece luni de detenție, Filat nu a făcut nicio destăinuire din cele promise.

Filat a recunoscut în ultima sa postare pe o reţea de socializare că este unul din autorii a ceea ce se întâmplă în Moldova și a situației în care a ajuns țara. ”Regret că am fost și eu complice a ceea ce s-a întâmplat”,  a scris Filat.

Vladimir Filat a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Prima instanţă a mai decis confiscarea tuturor bunurilor lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane. Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Fluxul de știri
0