Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

EXCLUSIV: noi capete de acuzare pe numele lui Vladimir Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 09.06.2016
Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe numele fostului şef al Guvernului şi deputat PLDM, Vladimir Filat, mai există și alte capete de acuzare.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Pe numele ex-premierului Vladimir Filat, condamnat de prima instanță la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și corupere pasivă, mai există și alte capete de acuzare, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik, procurorul șef anticorupție Viorel Morari. 

”Pe numele lui Vladimir Filat există și alte capete de acuzare, care încă nu au fost finalizate”, a declarat procurorul.

Viorel Morari a precizat că acest învinuiri, care îi vor fi aduse lui Filat, fac parte din marele dosar al fraudelor bancare. 

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosarul Filat, comentat de ministrul român al Justiţiei

Filat a fost condamnat, la 27 iunie, de prima instanţă la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Magistraţii au mai decis să confişte toate bunurile lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane. 

Procurorii, dar şi avocaţii ex-premierului, au atacat deja la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani. 

 

 

Fluxul de știri
0