Președintele Kârgâzstanului şi-a luat concediu din cauza problemelor de sănătate

© interfax.byПрезидент Киргизии Алмазбек Атамбаев
Президент Киргизии Алмазбек Атамбаев - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza deteriorării stării de sănătate, liderul kârgâz și-a luat un concediu de scurtă durată pentru efectuarea unor investigații medicale.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, a plecat într-un scurt concediu pentru a efectua un şir de investigații medicale. Decizia a fost determinată de înrăutățirii stării de sănătate a acestuia, a comunicat marți serviciul de presă al șefului statului kârgâz.

"Președintele Almazbek Atambaev și-a luat un scurt concediu în legătură cu necesitatea efectuării unor investigații medicale", a relatat serviciul de presă.

Potrivi administrației prezidenţiale, concediul ar putea dura până la 1 octombrie.

Întrevederea Premierului Pavel Filip cu Preşedintele Republicii Kârgâze, Almazbek Atambaev - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip s-a întâlnit la Bişkek cu Atambaev. Despre ce au discutat oficialii

Luni s-a aflat că din cauza unor probleme cardiace, Atambaev nu va participa la cea de-a 71 sesiune a Adunării Generale a ONU de la New-York.

Din cauza stării proaste, președintele va fi supus unor investigații medicale și se va afla o anumită perioadă sub supravegherea medicilor, iar delegația Kârgâzstanului la AG a ONU va fi condusă de ministrul afacerilor externe Erlan Abdâldaev.

În anul 2013, președintele Kârgâzstanului, la recomandarea medicilor, a făcut o investigație la Academia de medicină militară "Ghilhana". În 2007, el a făcut investigații în aceeași clinică după ce a suportat o intoxicație, în 2008 a fost supus unei operaţii la esofag într-un spital din Ankara.

În februarie 2014, președintele Kârgâzstanului a suportat o operație de menisc la nivelul genunchiului într-o clinică din Moscova. Un timp el a mers cu ajutorul bastonului.

Anul trecut, mass-media scria că șeful statului a plecat pentru tratament în China, dar această informație nu a fost confirmată oficial.

Fluxul de știri
0