Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip s-a întâlnit la Bişkek cu Atambaev. Despre ce au discutat oficialii

© Photo : gov.mdÎntrevederea Premierului Pavel Filip cu Preşedintele Republicii Kârgâze, Almazbek Atambaev
Întrevederea Premierului Pavel Filip cu Preşedintele Republicii Kârgâze, Almazbek Atambaev - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip participă la lucrările summitului CSI, care se desfăşoară în oraşul Bişkek, Republica Kârgâză. La întrunire vor fi abordate un spectru larg de subiecte privind consolidarea cooperării bilaterale şi multilaterale dintre statele membre ale comunităţii.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. Premierul Pavel Filip participă în perioada 16-17 septembrie, la ședința Consiliului șefilor de state al CSI care are loc la Bişkek, Republica Kârgâză.

Potrivit Guvernului, în cadrul Summitului vor fi abordate subiecte privind organizarearea activităţii comunităţii şi reorganizarea acesteia, cooperarea în domeniul economic, cultural, precum şi intensificarea colaborării în lupta cu crimele cibernetice.

Vineri, Pavel Filip a avut deja o întrevedere cu Preşedintele Republicii Kârgâze, Almazbek Atambaev în cadrul căreia şi-a exprimat interesul pentru aprofundarea relaţiilor moldo-kârgâze şi în special "pentru impulsionarea exportului de vinuri moldoveneşti în Republica Kârgâză".

Премьер-министр Молдовы Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Rocadă: în locul lui Timofti la summitul CSI va pleca premierul Filip

La rândul său, Almazbek Atambaev, care s-a declarat un mare prieten al Republicii Moldova, a menţionat că ţara sa "este deschisă pentru un dialog constructiv cu Republica Moldova, în vederea dezvoltării unui parteneriat reciproc avantajos în domeniile agricol, industrial, dar şi cel al tehnologiei informaţiei".

În cursul Summitului, premierul Filip urmează să aibă mai multe întrevederi bilaterale cu conducătorii statelor-membre ale CSI. Discuţiile se vor axa ape aprofundarea relaţiilor diplomatice, diversificarea schimburilor comerciale şi promovarea produselor tradiţionale moldoveneşti pe pieţele ţărilor partenere.

După refuzul preşedintelui Nicolae Timofti de a participa la reuniune, Republica Moldova este reprezentată la Bişkek de către prim-ministrul țării, Pavel Filip.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui RM, Ion Păduraru, menționa că nu cunoaște care este motivul acestei decizii a lui Timofti.

Fluxul de știri
0