Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detalii despre boala lui Clinton: de ce candidatul democrat nu apare în public

© AP Photo / Andrew HarnikHillary Clinton
Hillary Clinton - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, a declarat într-un interviu pentru CNN că se simte bine, însă fără a apărea pe ecran.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Democrat, Hillary Clinton, s-a simțit rău duminică, la o manifestare de la New-York, fiind examinată de medic.

Pe internet au apărut mai multe filmulețe de amator în care se vede cum a căzut Clinton atunci când paza și consilierii au încercat s-o urce în automobil.

Выступления глав экономик АТЭС на Деловом саммите - Sputnik Moldova
Campania lui Clinton în pericol. Ce diagnostic i-au pus medicii

Ulterior, stafful candidatului democraţilor a recunoscut că Clinton, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnostică încă vineri cu pneumonie și i s-au prescris antibiotice.

Clinton a avut anterior câteva accese de tuse, pe care le-a explicat prin alergie și le-a tratat cu preparate antihistaminice.

Aceste informaţii au făcut să se înmulțească zvonurile cu privire la starea de sănătatea precară a lui Clinton.

"Mă simt mult mai bine", a spus aceasta într-un interviu pentru CNN, prin telefon, fără a apărea însă şi pe ecran.

Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
WikiLeaks, noi materiale compromiţătoare pentru campania lui Clinton

Clinton a spus că nu a comunicat publicului despre pneumonie până la incidentul de duminică, deoarece că nu a acordat o importanță prea mare bolii.

Ea a mai recunoscut că a neglijat sfaturile medicului.

"Sfatul medicului, care mi-a fost dat vineri și pe care eu l-am neglijat, era să-mi iau o pauză de câteva zile în cadrul campanie preelectorale", a comunicat Clinton.

© REUTERS / Brian SnyderClinton paraseste ceremonia din New York
Clinton paraseste ceremonia din New York - Sputnik Moldova
Clinton paraseste ceremonia din New York

Candidatul la funcția de președinte a explicat starea proastă de duminică prin faptul că s-a supraîncălzit la soare, fiind o zi călduroasă și umedă.

"Am simțit că m-am supraîncălzit și am decis că trebuie să plec (de la manifestare)", a spus ea.

Potrivit lui Clinton, atunci când s-a urcat într-un microbuz cu climatizor și după ce a băut puțină apă, s-a simțit mult mai bine.

Clinton a contramandat vizita de marți în California.

Medicii nu spun deocamdată când se va putea implica iarăşi aceasta în campanie. Alegerile președintelui SUA vor avea loc pe 8 noiembrie.

Fluxul de știri
0