Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

WikiLeaks, noi materiale compromiţătoare pentru campania lui Clinton

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaКандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că, înainte de alegerile prezidențiale, site-ul planifică să publice materiale importante despre campania preelectorală a candidatului la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Democrat, Hilary Clinton.

CHIȘINĂU, 25 aug — Sputnik. Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a promis că va servi următoarea „porție" de documente despre campania candidatei democrate la Casa Albă, Hillary Clinton, înaintea scrutinului din 8 noiembrie.

„Este vorba de mai multe materiale, de la diverse instituții, despre campania preelectorală… Cred că este semnificativ. Depinde ce efect vor produce asupra mass-media și a opiniei publice", a declarat Assange în interviul acordat postului TV Fox News.

Wikileaks Van - Sputnik Moldova
Wikileaks: Familia Clinton s-a îmbogăţit din afaceri cu uraniu din Rusia

Anterior, președintele Comitetului Național al Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz, a fost nevoită să demisioneze din cauza unei scurgeri de informații, fiind vorba de corespondența electronică a conducerii de partid care a fost publicată de WikiLeaks.

Din materialele respective reiese că în alegerile prezidențiale primare aparatul de partid a susținut în mod deschis candidatura lui Hillary Clinton în detrimentul lui Bernie Sanders, candidatul democrat care a pierdut alegerile.

Alegerile prezidențiale în ambele camere din congresul SUA vor avea loc la 8 noiembrie 2016. Actualul președinte, Barack Obama, fiind la sfârșitul celui de al doilea mandat, nu mai poate candida. La postul de președinte al SUA pretind doi candidați:  Donald Trump, din partea Partidului Republican, și Hillary Clinton, din partea Partidului Democrat.

Fluxul de știri
0