Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă va "ierna" la primărie

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul General Dorin Chirtoacă nu va fi demis prin referendum. Consilierii locali nu au reușit să acumuleze numărul necesar de voturi pentru iniţierea referendumului.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Consilierii municipali nu au reuşit să acumuleze numărul necesar de voturi pentru a iniţia procedura de organizare a referendumului privind demiterea primarului liberal al Capitalei. La ședință au fost prezenți 32 de consilieri din cei 51.

Reprezentanții Partidului Liberal și ai Partidului Democrat au lipsit de la ședință.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
Lui Chirtoacă "nu-i pute urma"

Pentru inițierea procedurilor de organizare a referendumului sunt necesare voturile a două treimi din numărul consilierilor aleși, adică 34. Pro au votat doar 32 de consilieri.

Pe parcursul aflării sale în funcția de primar, Chirtoacă a reuşit să ducă capitala la degradare, în timp ce în cadrul aparatului condus de acesta înfloreşte incompetenţa şi corupţia.

Străzi distruse şi troruare pline de noroi, parcări neregulamentare, ambuteiaje, schimbări constante a itinerarelor transportului public, panourili publicitare care pocesc faţa oraşului sunt doar câteva dintre “performanţele” primarului liberal.

Anterior, mai mulţi Chişinăuieni şi-au manifestat indignarea faţă de activitatea edilului capitalei, cerând ca acesta să-şi dea demisia. După care mai mulţi consilieri municipali s-au solidarizat cu locuitorii capitalei.

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Data de 13, zi de cumpănă pentru primarul Chirtoacă

La data de 1 august, Judecătoria Centru a înregistrat, grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. Însă, avocaţii lui Dorin Chirtoacă au cerut strămutarea examinării cazului la o altă instanță de același nivel.

Astfel, în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din 26 august, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bălți, avocaţii invocând faptul că "judecătorii de la CA Chișinau au judecat anterior cazuri cu participarea Primăriei Chișinau și a primarului Chirtoaca".

Curtea de Ael Bălţi a admis recursul avocaţilor lui Chirtoacă, prin care a fost contestată decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă.

Fluxul de știri
0