Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Data de 13, zi de cumpănă pentru primarul Chirtoacă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziţia din Consiliul Municipal Chişinău intenţionează să iniţieze un referendum local pentru revocarea din funcţie a primarului liberal Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 8 aug — Sputnik. Consilierii municipali vor să iniţieze un referendum privind demiterea edilului şef al capitalei, după ce Curtea de Apel Bălţi a admis joi recursul avocaţilor lui Chirtoacă, prin care s-a contestat decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă lucrează neoficial la un al doilea loc de muncă

Astfel, un grup de aleşii locali solicită convocarea şedinţă extraordinare a Consiliului Municipal Chişinău la data de 13 septembrie. Potrivit proiectului demersului de convocare a şedinţei, publicat de unimedia.md, singura chestiune care urmează să fie discutată este iniţierea Referendumului local pentru revocarea din funcţie a primarului general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă.

Pentru convocarea ședințe extraordinare a CMC sunt necesare semnăturile a o treime din cei 51 de aleși locali.

Amintim că Judecătoria Centru a înregistrat, la 1 august, grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. Dosarul a ajuns la Bălți în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din 26 august, după ce avocații lui Chirtoacă au cerut strămutarea examinării cazului la o altă instanță de același nivel. Drept motiv, avocatul primarului a invocat faptul că "judecătorii de la CA Chișinau au judecat anterior cazuri cu participarea Primăriei Chișinau și a primarului Chirtoaca".

Fluxul de știri
0