Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lui Chirtoacă "nu-i pute urma"

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chişinăului luptă pe viaţă şi pe moarte cu cei care afirmă, mai ales pe reţelele de socializare, că miasmele emanate de staţia de epurare continuă să invadeze oraşul.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. Primarul liberal al capitalei încearcă să-i convingă pe toţi că nu staţia de epurare stă la originea mirosurilor neplăcute din Chişinău, ci ar pute fi vorba şi de „alte surse".

Chirtoacă nu i-a crezut nici pe jurnaliştii care au fost împreună cu el şi cu noul director al Întreprinderii Apă — Canal, Veronica Herţa, la staţia de epurare şi i-au zis că acolo „miroase groaznic"

Cu simţul său olfactiv extrem de sensibil, primarul a apreciat că „nu pute".

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă: lepăd lucrul, e onoarea mea în joc

„Ne-am convins încă o dată că staţia de epurare funcţionează corect, nu produce miros pentru oraş. Deci, nouă nu ne pute urma aşa cum fac uni spume pe internet. Pur și simplu materia de aici, de la stația de epurare, a depășit hotarele acestui loc și s-a sălășluit și prin mințile unor oameni care n-au cu ce se ocupa, numai umblă cu critici, cu denigrări, cu bătăi de joc, cu referendumuri și cu alte lucruri murdare. Locul lor e cam pe aici, în sacii ăştia unde îngropăm nămolul", a declarat Chirtoacă în faţa jurnaliştilor cu inconfundabilă eleganţă stilistică.

Ce-i drept, unii oponenţi de-ai săi i-au scris pe pagina de Fasebook că în oraş miroase exact a „materiile" pe care le-a invocat.

Chirtoacă o ţine însă pe a lui şi afirmă că „din 2010 staţia lucrează la alți parametri, nu produce miros, decât pot să fie doar niște probleme ocazionale. Mai sunt alte surse de miros în oraș, ele trebuie găsite, de văzut care agenți economici, ce încalcă şi, respectiv, de unde apar problemele. Da staţia de epurare eu sper să fie lăsată odată pentru totdeauna în pace".

Iar odată cu staţia, să fie lăsat în pace şi primarul.

Fluxul de știri
0