Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primul candidat pentru funcția de președinte al țării s-a lansat oficial

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Mesajul electoral al PSRM în alegerile prezidențialele de la finele lui octombrie este ”Moldova are viitor”.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Consiliul Republican al PSRM a desemnat, unanim, miercuri, candidatul PSRM pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. PSRM va merge la prezidențiale cu Igor Dodon, liderul formațiunii. 

Potrivit Consiliului Republican al PSRM, viitorul președinte al Moldovei trebuie să păstreze statalitatea, să asigure dezvoltarea economică și să contribuie esențial la păstrarea ortodocsiei în Moldova.

”Următorul președinte trebuie să scoată țara din captivitate”, au declarat membrii Consiliului Republican al PSRM. 

Mesajul electoral al PSRM în alegerile prezidențialele de la finele lui octombrie este ”Moldova are viitor”.

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM, gata deja să intre în cursa electorală pentru postul de președinte

Tot astăzi, a fost consituit și grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidatului PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova. 

Ședința Consiliului Republican al PSRM a avut loc lângă Mănăstirea Căpriana, un loc simbolic pentru Republica Moldova. 

Socialiştii au anunțat că vor depune la CEC documentele pentru înregistrarea grupului de iniţiativă pentru susţinerea candidatului PSRM la funcţia de preşedinte, la ora 15.00.

La 31 august, oficial, în Moldova, începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale directe, fixate pentru data de 30 octombrie. 

Din această dată, la Comisia Electorală Centrală (CEC) pot fi înregistrate grupurile de inițiativă care au menirea să colecteze semnături pentru candidații la funcția de președinte al țării. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații au nevoie de 15 mii de semnături în susținerea sa.

La 4 martie, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.


Fluxul de știri
0