Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM, gata deja să intre în cursa electorală pentru postul de președinte

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii promit un candidat puternic pentru funcţia de șef al statului.

CHIȘINĂU, 4 mar — Sputnik. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Moldova, Vlad Bătrâncea, i-a comunicat vineri corespondentului Sputnik că decizia Curții Constituționale prin care Moldova revine la alegerea directă a președintelui țării a fost neașteptată.

„Este o decizie care era așteptată de marea majoritate a cetățenilor Moldovei — 80% din populația țării dorește să aleagă singură şeful statului", a spus Bătrâncea.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alegerile prezidenţiale directe vor avea loc până la 24 mai

Potrivit acestuia, la expirarea mandatului lui Nicolae Timofti, Parlamentul trebuie să anunțe demararea campaniei electorale.

Vedeţi cum s-a ajuns la situația care a condus la decizia CC cu privire la anularea de facto a guvernării parlamentare în Moldova>>>

„PSRM va convoca atunci Consiliul republican și își va înainta candidatul la funcţia de președinte. Noi vom avea un  candidat puternic", a subliniat Bătrâncea.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui briefing că PSRM trebuie „să se așeze la masă, să citească decizia CC, să identifice acele norme legislative care trebuie corectate în legătură cu această decizie".

„Vom participa neapărat la alegerile prezidențiale", a menționat Dodon.

Fluxul de știri
0