Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri prezidenţiale: PD începe pregătirile pentru colectarea semnăturilor

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
PD începe pregătirile pentru colectarea semnăturilor necesare candidatului din partea formaţiunii la funcţia de preşedinte al ţării.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a demarat pregătirile pentru procesul de colectare a semnăturilor pentru susținerea candidatului său la funcția de președinte. Anunţul a fost făcut de democratul Sergiu Sârbu.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marian Lupu vine cu precizări legate de alegerile prezidenţiale

„Colectorii PDM vor fi instruiți astfel încât să avem un proces cât mai profesionist, corect și transparent”, a specificat deputatul.

Potrivit lui, interesele PDM în toate procesele electorale vor fi reprezentate de Vadim Moțarschi, avocat, fost membru CEC și formator CICDE.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că Biroul politic al formaţiunii va decide cine va fi candidatul PDM la alegerile prezidenţiale. Diacov a spus că vor fi examinate candidaturile lui Marian Lupu, Andrian Candu şi Pavel Filip. Totodată, Diacov nu a exclus că ar putea fi şi el un eventual candidat al formaţiunii pentru scrutinul din 30 octombrie.

Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe la 31 august, iar agitaţia electorală – la 1 octombrie. Fiecare candidat la funcţia de preşedinte al ţării va trebui să prezinte la CEC 15 mii de semnături în susţinerea sa.

Fluxul de știri
0