Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Halterofilul Serghei Cechir este câștigător în grupa „B” la Olimpiada de la Rio

CC0 / Pixabay / ZOE-Animation-Studio / Тяжелая атлетика
Тяжелая атлетика - Sputnik Moldova
Abonare
Primul reprezentant al halterofililor din Moldova care a intrat în competiţie la JO de la Rio de Janeiro, Serghei Cechir, a ieșit învingător în grupa „B”, ridicând în sumă 322 kg. Sportivii din grupa „A” vor intra în competiție în noaptea spre miercuri.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Halterofilul moldovean Serghei Cechir, care a evoluat la categoria sub 69 kg, a devenit învingător în grupa „B" la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ce se desfășoară între 5 și 21 august.

Sportivul moldovean a câștigat ambele exerciții în confruntarea cu atleții acestei grupe. La proba "smuls" el a efectuat două prize reușite, fixând în cea mai bună dintre ele o greutate de 144 kg. La "aruncat", toate cele trei ieșiri ale lui Cechir au fost reușite. În final sportivul a fixat greutate de 178 kg, acumulând în sumă 322 kg. Moldoveanul a fost urmat de Won Jeong-Sik din Coreea de Sud (320 kg) și spaniolul David Sanchez Lopez (317 kg).

Тяжелая атлетика. Штанга. - Sputnik Moldova
Olimpiada de la Rio: în competiții intră judocanii și halterofilii moldoveni

În total în această grupă au evoluat nouă halterofili. Doisprezece sportivi din grupa „A" la categoria respectivă vor intra în competiție pentru a-și disputa medaliile la ora 01.00, ora Chișinăului.

Echipa Moldovei la Jocurile de la Rio a fost constituită din 23 de sportivi: trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, Vladimir Letnicov la săritură triplă, canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi (canoe dublu, 1000 m), taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), Alexandra Mârca la trageri cu arcul, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Sergiu Cechir (69 kg) şi Natalia Prişcepa (75 kg).

Fluxul de știri
0