Olimpiada de la Rio: în competiții intră judocanii și halterofilii moldoveni

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaТяжелая атлетика. Штанга.
Тяжелая атлетика. Штанга. - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, atenția suporterilor din Moldova va fi concentrată asupra evoluţiei judocanilor și halterofililor moldoveni la Jocurile Olimpice din Brazilia.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Patru reprezentanți ai Moldovei și-au încheiat deja parcursul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Marți vor ieși în arenă doi sportivi moldoveni.

Judocanul Valeriu Duminică la categoria grea de 81 de kg își va începe calea de la 1/32 de finală, unde adversarul său va fi sportivul din Muntenegru Srdan Mrvaljevic, care a evoluat deja la competițiile de la Londra și Beijing. Acest duel va fi lansat al zecelea și va începe după ora 17.00, ora Chișinăului.

Tot marți va evolua și primul halterofil moldovean, Serghei Cechir, care face parte din categoria de greutate de până la 69 de kg. El a acces în grupa "B" care va începe competițiile la ora 16.00, ora Chișinăului. Sportivii din grupa "A" din această categorie de greutate vor începe lupta pentru medalii la ora 01.00.

XXIX Олимпийские игры. Греко-Римская борьба - Sputnik Moldova
Sport și politică la Jocurile Olimpice

Echipa Moldovei la Jocurile de la Rio a fost constituită din 23 de sportivi: trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, Vladimir Letnicov la săritură triplă, canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi (canoe dublu, 1000 m), taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), Alexandra Mârca la trageri cu arcul, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Sergiu Cechir (69 kg) şi Natalia Prişcepa (75 kg).

Fluxul de știri
0