Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi modificări la politicile fiscale și vamale pentru anul 2017

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Finantelor al RM
Ministerul Finantelor al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor a supus dezbaterilor publice un nou proiect de Lege. Acesta va influența politica fiscală și vamală pentru anul 2017.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Noul proiect de lege se întemeiază pe necesitatea perfecționării și ajustării politicii și legislației fiscale și vamale la evoluția proceselor economice și sociale atât la nivel național, cât și internațional, se arată într-un comunicat emis marți de Ministerul Finanțelor.

Principalele amendamente de ordin fiscal se vor referi la majorarea scutirilor anuale pentru diferite categorii de persoane, prin ajustarea acestora la rata inflației. Totodată, va fi stabilit un regim simplificat de impozitare a persoanelor fizice ce desfășoară activități independente în domeniul comerțului.

”Măsura are drept scop susținerea persoanelor fizice în vederea inițierii de către acestea a propriei afaceri, urmărindu-se dezvoltarea în continuare a acesteia în oarecare forme organizatorico-juridice stabilite de lege, cum ar fi întreprinzători individuali, societăți cu răspundere limitată, etc;”, precizează sursa.

MEE 2015 - Sputnik Moldova
Producătorii de combustibili din biomasă vor beneficia de facilități fiscale

Unele modificări se referă la dezvoltarea climatului investițional din țara noastră, care ar oferi grupurilor multinaționale dreptul de a aplica o perioadă de gestiune diferită de anul calendaristic, în vederea calificării exprese a perioadei fiscale privind impozitul pe venit. De asemenea, proiectul de Lege va influența politica fiscală în domeniul agricol, imobiliar, al comerțului cu tutun și alcool, energetic, IT, etc.

Proiectul mai prevede un șir de modificări la Codul Vamal, care ar urma să între în vigoare după 180 de zile de la data publicării proiectului de Lege în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0