Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Producătorii de combustibili din biomasă vor beneficia de facilități fiscale

© facebook.com/Denis_TumurucMEE 2015
MEE 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii de pelete și brichete, dar și cei care produc cazane pe biomasă, ar putea beneficia în curând de o serie de facilități fiscale. Asta dacă parlamentarii vor vota în două lecturi prevederile legate de acest aspect care se regăsesc în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.
Producătorii de combustibili din biomasă ar putea beneficia de o serie de facilități fiscale

Producătorii de pelete și brichete, dar și cei care produc cazane pe biomasă ar putea beneficia în curând de o serie de facilități fiscale. Asta dacă parlamentarii vor vota în două lecturi prevederile legate de acest aspect care se regăsesc în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova de către vice-directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Denis Tumuruc.

Vice-directorul AEE a dezvăluit totodată care este scopul Agenției pentru Eficiență Energetică în Republica Moldova și cine sunt finanțatorii proiectelor elaborate de instituția respectivă.

Mai mult decât atât, Tumuruc a explicat de ce e necesar ca Republica Moldova să-și valorifice resursele de energie regenerabilă și biomasă, dar și care ar fi impactul valorificării resurselor de care dispune țara noastră în anii ce urmează.

Totodată, el a menționat că persoanele care depun dosare de aplicare la Programul de subvenționare a cazanelor pe biomasă pentru gospodăriile casnice și microîntreprinderi, ar putea să-și primească banii în doar o lună.

Cât de mult contribuie statul la susținerea producătorilor de pelete și brichete din țara noastră și ce măsuri ar trebui să întreprindă autorităților pentru a-i încuraja pe acești agenți economici, aflați din interviul realizat în studioul Radio Sputnik Moldova cu vice-directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Denis Tumuruc.

Realizator: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0