Ponta: ”Pentru prima dată după 1989 România nu are nici un prieten în Regiune”

© Victor Ponta/FacebookVictor Ponta
Victor Ponta - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier, Victor Ponta, face o analiză rece a progreselor înregistrate de România din punct de vedere geostrategic în 2015 comparativ cu anul 2016, sub guvernarea Cioloș, și afirmă că țara nu este pregătită pentru provocările externe pe care le proiectează în anul 2017.

BUCUREȘTI, 9 august – Sputnik. Victor Ponta este de părere că România a înregistrat pași importanți din punct de vedere al politicii externe și de securitate în timpul mandatului său și că în prezent situația este scăpată de sub control.

Ponta Понта - Sputnik Moldova
Ponta: "Distrugerea sistemului energetic românesc a fost sarcina tehnocraților!"

”După câțiva ani de stabilitate și predictibilitate Regiunea Mării Negre (și implicit România) se află într-o situație de o volatilitate și periculozitate fără precedent în ultimii 25 de ani! Este prima dată când țara noastră nu are practic niciun vecin regional "prieten" cu care să dezvolte o strategie comună și se bazează doar pe Parteneriatul Strategic cu SUA! E pregătită România pentru asta?”, se întreabă Victor Ponta pe pagina sa de facebook.

Fostul premier este de părere că pentru România viitorul este sumbru dacă nu se fac schimbări importante, pentru că este o țară distrusă "pas cu pas" (aluzie la titlul cărții lansate de președintele Klaus Iohannis) din interior și înconjurată doar de vecini "neprieteni", într-o regiune și un continent aflate în crize fără precedent.

Fluxul de știri
0