Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numai un oraş din Moldova va avea aşa parc

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВ Оргееве новое руководство всерьез взялось за облагораживание города.
В Оргееве новое руководство всерьез взялось за облагораживание города. - Sputnik Moldova
Abonare
La 27 august, la Orhei va fi inaugurat Parcul Ivanos care a fost renovat. Acesta este cel mai vechi parc din Orhei, cu o istorie de 80 de ani.

CHIŞINĂU, 9 aug – Sputnik. Parcul central din Orhei va fi transformat într-o oază de odihnă de nerecunoscut pentru orheieni. La dispozția primarului din Orhei, Ilan Șor, transmisă prin intermediul avocaților, săptămâna aceasta a început cea de-a doua etapă a lucrărilor de reconstrucție a parcului central Ivanos, situat în inima orașului Orhei.

“Parcul Ivanos este cel mai vechi parc din Orhei, cu o istorie de 80 de ani. Pe timpuri era și cel mai frumos. Era locul îndrăgit de toți orheienii. În ultimii ani însă a ajuns în stare deplorabilă”, a declarat Şor.

Lucrările de reconstrucție și reamenajare vor oferi un aspect frumos parcului, care va deveni un adevărat loc de refugiu pentru orheieni și oaspeţii oraşului.

„Ne-am pus drept scop să-l restaurăm și să-l facem din nou atractiv pentru locuitorii orașului. Pe 27 august vom inaugura parcul renovat. Va fi un cadou frumos pentru Orhei, de ziua Independenței Republicii Moldova”, a notat edilul.

Lucrările de reamenajare includ asfaltarea trotuarelor și treptelor, iluminarea integrală a aleilor, instalarea băncilor și amenajarea unei parcări. Potrivit Primăriei Orhei, în parc va fi reparat havuzul și curățat râulețul.

Илан Шор Ilan Shor - Sputnik Moldova
Societate
Premieră: la Orhei o problemă de mare importanță va fi soluționată ca în Elveția

Pe lângă lucrările de reconstrcuție sunt efectuate și lucrări de înverzire. Vor fi sădiți peste o mie de arbori și arbuști, flori, va fi plantat gazonul și instalat sistemul de irigație automatizată.

Parcul Ivanos va fi un centru de agrement și pentru copii. Aici vor fi amenajate terenuri de joacă moderne. Conform proiectului, va fi construită o scenă destinată desfășurării concertelor și altor activități culturale.

Fluxul de știri
0