Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră: la Orhei o problemă de mare importanță va fi soluționată ca în Elveția

© Sputnik / Rodion ProcaИлан Шор Ilan Shor
Илан Шор Ilan Shor - Sputnik Moldova
Abonare
Orheienii vor fi invitați în curând la un referendum local privind soluționarea uneia dintre cele mai importante chestiuni de ordin social-economis din localitate.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Consiliul orășenesc Orhei a adoptat o decizie de inițiere a unui referendum local privind reamplasarea Pieții Centrale din localitate, anunță serviciul de presă al instituției.

Garda Populară din Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Secretul Gărzii Populare din Orhei

Sursa a precizat faptul că inițiativa îi aparține Primarului de Orhei, Ilan Șor, care a menționat că acest proiect are un caracter deosebit și este strategic pentru orășeni.

Șor a subliniat că decizia respectivă este o premieră pentru orașul Orhei și a fost adoptată în mod democratic de către consilierii din localitate. Cât privește chestiunea supusă referendumului local, aceasta va fi soluționată prin votul cetățenilor.

”Primarul de Orhei, Ilan Șor, a specificat că noul proiect prevede construirea unei piețe moderne cu toate serviciile necesare activităților de vânzare, care să corespundă tuturor standardelor în ceea ce privește siguranța și calitatea alimentelor”, se spune în comunicat.

Primarul de Orhei a mai dat asigurări că toți cei care dețin la moment locuri de comerț în piață vor primi în mod garantat spații amenajate în noua construcție preconizată.

Mai mult, potrivit lui Şor, piața va dispune de locuri suficiente de parcare pentru vânzători și clienți.

Angajații Primăriei urmează să pregătească pachetul de documente privind inițierea procesului.

Fluxul de știri
0