Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu vrea să-l învingă pe Dodon, ”folosindu-l” pe Usatîi

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Între doi pretendenți la funcția de președinte al Republicii Moldova a pornit un adevărat război. Maia Sandu încearcă să-l „folosească” pe Renato Usatîi contra lui Igor Dodon. La rândul său, liderul socialiștilor a tras câteva „tiruri de artilerie” în direcția şefului PAS.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Luni seara, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Maia Sandu, care râvnește jilțul prezidențial, l-a chemat pe Renato Usatîi să se implice împotriva lui Igor Dodon în cadrul campaniei prezidențiale din toamna acestui an.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Blogher: Maia Sandu l-a ”kidănit” pe Andrei Năstase

”Dacă Renato Usatii vrea sa facă un bine țării, atunci o poate face, înaintând un candidat la prezidențiale, care sa rupă voturi de la Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu.

Solicitat de Sputnik să comenteze încercările Maiei Sandu de a-i „rupe” alegătorii, Igor Dodon a spus că nu se simte deranjat de declarațiile celei „care a fost membrul al acestui regim criminal”.

”Cea care a fost membru a acestui regim criminal și oligarhic pe parcursul mai multor ani, acum se teme de victoria noastră în primul tur”, a declarat Dodon.

”Nu mă deranjează declarațiile potențialilor oponenți politici. Lupta abia începe și noi suntem pregătiți. Important e altceva. Dreapta, dar și unii dintre cei care pledează deschis pentru lichidarea statalității Republicii Moldova și pentru unirea cu statul vecin, pentru colaborarea cu NATO etc, se pare că încearcă să-și consolideze rândurile înainte de scrutinul prezidențial”, a mai spus liderul socialiștilor.

Totodată, politicianul a ținut să sublinieze faptul că nu contează atât de mult procesele din tabăra prooccidentală, cât ”ceea ce va face stânga”. Potrivit lui, „aceasta e întrebarea de baza”.

Fluxul de știri
0