Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blogher: Maia Sandu l-a ”kidănit” pe Andrei Năstase

© Maia Sandu/FacebookMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Blogherul Iurie Morarescu scrie într-un articol că visul lui Andrei Năstase de a deveni singurul candidat al opoziției la prezidențiale s-a năruit și că acesta nu va fi nici măcar candidatul partidelor extraparlamentare de dreapta.

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. În opinia lui Morarescu, această tragedie politică i s-ar trage lui Andrei Năstase de la Maia Sandu, care, ”pur și simplu a făcut abstracție de el, ca să nu spun că l-a „kidănit”.

Autorul materialului a argumentat această afirmație astfel: ”Consiliul politic al partidului Acțiune și Solidaritate a decis, unanim, desemnarea Maiei Sandu drept candidatul formațiunii la prezidențiale”.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu "a fost exclusă" din coaliție

Morarescu mai susține că gestul Maiei Sandu l-ar fi enervate la culme pe Andrei Năstase, iar asta s-ar vede inclusiv din faptul că un post de televiziune, pe care l-ar controla frații Năstase, ”nu a dat nicio știre despre decizia PAS”.

Anterior, Maia Sandu, liderul celui mai nou partid din Moldova, susținea că ar avea o înțelegere cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Potrivit înțelegerii la care ar fi ajuns cei doi politicieni, din partea opoziției proeuropene urma să fie înaintat un candidat unic la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

Intriga era însă cine dintre cei doi va renunța să candideze la funcția de președinte de "dragul" celuilalt, adică, să fie "suporterul" politic al candidatului unic al opoziției proeuropene.

Fluxul de știri
0