România: infernul cozilor de la pașapoarte. Cum să eviți aglomerația

© ziaruldeiasi.roCoadă la pașapoarte
Coadă la pașapoarte - Sputnik Moldova
Abonare
În București și Iași se înregistrează blocaje în eliberarea pașapoartelor din cauza numărului mare de solicitări, multe dintre acestea venind din partea moldovenilor cu dublă cetățenie.

BUCUREȘTI, 4 iulie — Sputnik. În ultimele săptămâni numărul de solicitări pentru eliberarea pașapoartelor a crescut constant, ajungând la 6.800 de cereri pe zi, în acest moment înregistrându-se blocaje din cauza cozilor infernale.

Pașapoarte Iași - Sputnik Moldova
Solicitarea pașaportului românesc la Iași se face în condiții jalnice (VIDEO)

Biroul de eliberare a pașapoartelor din Iași a fost blocat în această dimineață din cauza faptului că peste 500 de persoane, în marea lor majoritate din Republica Moldova, solicită fie eliberarea, fie schimbarea pașapoartelor.

Aceeași situație se înregistrează și la București, la sediul Direcţiei Paşapoarte, Str. Piaţa Amzei cât și la sediul din Pipera, unde durata de stat la coadă depășește 3-4 ore.
Potrivit unui comunicat al MAI, de la începutul lunii iulie și până în prezent numărul cererilor de eliberare a pașapoartelor a crescut cu 30% la nivel național, existând zile în care se înregistrează peste 6.800 de cereri.

Ce trebuie să știi ca să eviți aglomerația

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Pașapoartele expirate și cetățenia: autoritățile române au fost la Chișinău

Pentru a evita aglomerația, MAI recomandă cetățenilor să utilizeze toate cele 6 mijloace de plată puse la dispoziție de noul cadru legislativ, respectiv: — Plata prin virament bancar de la orice bancă, unde au un cont deschis; — Plata prin mandat poștal; — Plata prin internet banking; — Plata în numerar la casieriile Trezoreriei Statului; — Plata în numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de aceste structuri); — Plata în numerar la casieriile Instituției Prefectului (pentru pașapoarte).

Pentru a evita aglomerația, la sediul din Pipera se pot face și programări la numărul de telefon 021.212.96.26.

Taxa pentru scoaterea pașaportului pentru adulți este de aproximativ 280 de lei.

Sediile din București în care se pot ridica pașapoartele:

Str. Piața Amzei, nr. 13, sector 1
Str. Ion Țuculescu, nr. 42B, sector 3
Str. Străduinței, nr. 1, sector 4
Str. Constantin Miculescu, nr. 14-16, sector 5
Str. Virtuții, nr. 1-3, sector 6
Str. Nicolae Iorga, nr. 27
Programul este: luni, marți, miercuri, joi, vineri: 08:30 — 16:30.

Fluxul de știri
0