Pașapoartele expirate și cetățenia: autoritățile române au fost la Chișinău

© lastrasbourg.comPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, Iulia Mălina Ciobanu, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 13 - 14 iulie 2016 în vederea rezolvării problemelor legate de pașapoartele românești expirate pentru cetățenii Republicii Moldova.

BUCUREŞTI, 22 iulie — Sputnik. În cadrul întâlnirilor s-au stabilit etapele unui dialog fluid, în parteneriat instituțional, între ANC și autoritățile emitente ale actelor care stau la baza întocmirii dosarului de redobândire a cetățeniei române pentru cetățenii Republicii Moldova, transmite Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

S-au stabilit, de asemenea, o serie de proiecte comune pentru perioada imediat următoare.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Oficial: Ordonanță de Urgență în problema prelungirii pașapoartelor românești

Pe parcursul vizitei din perioada 13 — 14 iulie 2016 au avut loc întrevederi între reprezentanţii delegaţiei Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România cu ministrul Justitiei din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, cu reprezentanţii Serviciului Tehnologii Informaţionale, ai Serviciul Stării Civile, precum şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Obşteşti ale Notarilor din Republica Moldova.

Din delegaţia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a făcut parte preşedintele instituţiei, Iulia Mălina Ciobanu, şi Daniela Damaschin, director al Direcţiei Secretariatului Tehnic al Comisiei pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii.

Delegaţia ANC s-a bucurat de sprijinul lui Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova. Au avut loc întâlniri de lucru cu caracter tehnic atât la sediul Ambasadei, cât şi la cel al Consulatului.

Acum o lună, senatorul român Florin Constantinescu, aflându-se într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat pentru presă că se va informa cu privire la problema pașapoartelor expirate și va întreprinde măsuri de urgență pentru a o soluționa.

„O să mă informez și o să o reglăm cât de repede, în așa fel încât să nu se mai întâmple cu refuzul acesta de prelungire a pașapoartelor… Vom lua legătura cu ministerul de resort și vedem exact ce trebuie de făcut. Dacă nu, o să fac Ordonanță de Urgență în așa fel încât să rezolvăm problema", a subliniat oficialul român.

Deocamdată această problemă nu a fost rezolvată, iar cetățenii moldoveni care și-au perfectat pașaportul românesc fiind minori, iar acum au împlinit majoratul, nu și-l pot prelungi, dacă numele lor nu a fost trecut în actul de cetățenie al unuia dintre părinți.

Fluxul de știri
0