Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce planuri are Guvernul Filip după moţiunea din Parlament

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Moldovei examinează miercuri trei moţiuni de cenzură: împotriva Guvernului , a vicepremierului pe probleme sociale şi asupra activităţii ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

CHIŞINĂU, 26 iul – Sputnik. Miercuri, 27 iulie, în Parlament se va dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip. 

Şedinţa va începe la ora 10.00 şi are pe ordinea de zi trei chestiuni: moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Republicii Moldova, moţiunea asupra activităţii vicepremierului pe probleme sociale Gheorghe Brega şi moţiunea simplă asupra activităţii ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtcă.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miercuri, zi decisivă pentru Guvernul Filip: Parlamentul decide soarta acestuia

Fracţiunea PSRM, susţinuţi de deputaţii PLDM şi o parte din deputaţii comunişti au semnat şi înaintat joi, 21 iulie, în Parlament o moţiune de cenzură prin care cer demiterea Guvernului Filip. Tot deputaţii socialişti sunt şi semnatarii moţiunilor pe numele lui Brega şi a lui Bâtcă. 

Premierul Pavel Filip a declarat că moțiunea de cenzura împotriva Guvernului este un act democratic, chiar și atunci când vine din partea unei noi coaliții de interese între PSRM și PLDM. 

„Eu văd partea pozitivă a acestui gest prin care se vrea demiterea Guvernului fără nici un argument serios, este o confirmare a faptului că rezultatele obținute de Guvern deranjează anumite cercuri politice care își doresc instabilitate și haos”, a reacţionat Filip. 

„Nu întâmplător au depus această moțiune acum, când Guvernul e pe cale să finalizeze Foaia de Parcurs convenită cu partenerii de dezvoltare, prin care vom demonstra că ne-am îndeplinit toate angajamentele făcute la începutul guvernării faţă de ei și de cetăţeni. Nu întâmplător au depus această moțiune acum, când se pregătesc acţiuni importante legate de curățarea și transparentizarea sistemului bancar, aşa cum am convenit cu FMI. Nu întâmplător au făcut asta acum, când am ajuns la o înțelegere cu FMI și urmează să fie deblocate finanțările și să echilibrăm economic ţara”, a continuat premierul.

Despre aceea că Guvernul este sigur pe forţele sale, vorbeşte şi faptul că, miercuri, la ora 17.00, a fost stabilită o şedinţă de lucru a Executivului. Pe ordinea de zi sunt incluse aproape 30 de proiecte şi hotărâri. 


Fluxul de știri
0