Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii cu cetăţenia română, interzişi în Armata Naţională

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo
Militari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Cetăţenii Republicii Moldova care au domiciliu permanent legal pe teritoriul Republicii Moldova şi care deţin cetăţenia unui alt stat nu pot fi încadraţi în serviciul militar prin contract.

CHIŞINĂU, 26 iul – Sputnik. Mai mulţi tineri care au dorit să depună actele la comisia de admitere la Academia militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău, au fost întorşi din cale. Motivul – pentru că mai deţin şi cetăţenia română.

Scutul de foc Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ostaşii moldoveni alături de cei americani, la un amplu exerciţiu militar

Absolvenţii cu dublă cetăţenie au aflat că nu au dreptul să depună actele la această instituţie doar după ce au adunat toate documentele necesare pentru admitere şi care mai costă şi bani. 

Comandantul interimar al instituţiei, Iurie Brumă, a declarat că admiterea tinerilor cu dublă cetăţenie la cursurile Academiei este interzisă prin legislaţie. Informaţia, însă, nu este afişată pe panoul de informaţii al comisiei de admitere.

Potrivit Legii cu privire la statutul militarilor, „Cetăţenii Republicii Moldova care au domiciliu permanent legal pe teritoriul Republicii Moldova şi care deţin cetăţenia unui alt stat nu pot fi încadraţi în serviciul militar prin contract”.

Aceeaşi lege spune că, „Persoanele care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi care deţin legal cetăţenia unui alt stat nu sunt scutite de încorporarea în serviciul militar în termen sau cu termen redus în Republica Moldova dacă au domiciliu permanent legal pe teritoriul ei şi nu au îndeplinit obligaţiunea militară faţă de Republica Moldova”.

De menţionat că, ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Şalaru, deţine şi ceţăţenia română.  


Fluxul de știri
0