Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ostaşii moldoveni alături de cei americani, la un amplu exerciţiu militar

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaScutul de foc Ministerul Apărării al Republicii Moldova
Scutul de foc Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Un contingent moldovean, format din 40 de militari, va participa la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2016”, care se va desfăşura la un centru de instruire din Ucraina.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Un contingent al Armatei Naţionale va participa, în perioada 18-31 iulie, la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2016”, care se va desfăşura la centrul de instruire Shirokiy Lan, regiunea Mykolaiv, Ucraina.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Mihail Bucliş, contingentul moldovean este format din 40 de militari din Brigada infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major.

Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră pentru Armata Națională, unitățile de tehnică la Sea Breeze 2015

Armata Naţională va participa la exerciţiu cu şapte unităţi de tehnică militară de tip HMMWV. Militarii moldoveni vor fi implicaţi atât în antrenamentele din faza terestră a exerciţiului, care va avea loc la poligonul Shyrokyi Lan, cât şi în operaţiile amfibii, care se vor desfăşura pe insula Tendra din Marea Neagră, precum și în portul și pe aerodromul din orașul Izmail.

În acelaşi timp, patru ofiţeri moldoveni vor activa în cadrul statului major al exerciţiului, dislocat în oraşul Odessa.

,,Sea Breeze" este organizat de Statele Unite ale Americii, în comun cu Ucraina, şi are drept scop instruirea forțelor navale şi terestre ale celor două state, precum şi din ţările partenere, pentru creşterea interoperabilităţii și consolidării securității regionale în bazinul Mării Negre.

În acest an, exerciţiul reuneşte peste 1000 de militari din Bulgaria, Georgia, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Moldova, România, Ucraina, SUA, Suedia şi Turcia.

Armata Naţională participă la exerciţiul respectiv începând cu 2007.

Fluxul de știri
0