Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova și Ankara au stabilit data la care se vor întâlni Putin și Erdogan

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочий визит В.Путина вТурцию
Рабочий визит В.Путина вТурцию - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în luna august curent. Moscova și Ankara au stabilit deja data și locul întrevederii.

CHIȘINĂU, 26 iulie – Sputnik. Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan va sosi la  9 august la Sankt Petersburg, a comunicat viceprim-ministrul turc Mehmet Şimşek în timpul unei întrevederi cu colegul său rus Arkadi Dvorkovoci.

Vladimir Putin și Recep Tayip Erdogan - Sputnik Moldova
Erdogan va merge în Rusia pentru a se întâlni cu Putin

La rândul său Arkadi Dvorkovici a subliniat faptul că scuzele aduse de Turcia pentru doborârea avionului Su-24 au oferit fundamentul necesar pentru restabilirea relațiilor dintre Ankara și Moscova.

Relațiile dintre Rusia și Turcia au intrat într-o fază critică în luna noiembrie a anului trecut, când un avionul militar turc a atacat un bombardier de model SU-24 din dotarea forțelor armate ruse. Incidentul a avut loc deasupra teritoriului Siriei. Președintele rus Vladimir Putin a calificat acest gest drept “o lovitură în spate” din partea susținătorilor teroriștilor și a dispus introducerea unor sancțiuni economice în raport cu Ankara.

Relațiile dintre cele două state au început să se normalizeze în iunie, când Erdogan și-a cerut scuze pentru avionul doborât și pentru moartea pilotului.

Vizita lui Erdogan în Rusia are loc în contextul eșuării tentativei loviturii de stat din Turcia. Printre suspecții organizării puciului se află și cei doi piloți care au doborât avionul rusesc. În prezent ambii se află sub arest.

Fluxul de știri
0