Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Erdogan va merge în Rusia pentru a se întâlni cu Putin

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Recep Tayip Erdogan
Vladimir Putin și Recep Tayip Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Data exactă și locul întâlnirii președinților Rusiei și Turciei încă urmează să fie stabilită cu exactitate, a anunțat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui FR.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. În Rusia, în prima decadă a lunii august, va avea loc întâlnirea dintre președintele FR, Vladimir Putin și președinte Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Despre aceasta a comunicat miercuri secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

Putschversuch in der Türkei - Sputnik Moldova
În timpul puciului Erdogan a plecat chiar de sub nasul atacatorilor

”Într-adevăr, la ora actuală, prin intermediul canalelor diplomatice, are loc pregătirea întâlnirea lui Putin cu Erdogan. Am convenit că această întâlnire va avea loc în prima decadă a lui august și va fi organizată într-un oraș din Federația Rusă. Însă orașul și data deocamdată nu sunt stabilite cu exactitate”, a spus Peskov.

El a infirmat declarațiile unorsurse, precum că întâlnirea respectivă ar urma să aibă loc la Baku.

"La Baku va avea loc întâlnirea trilaterală dintre președinții Rusiei, Azerbaidjanului și Iranului", a precizat Peskov.

În noaptea spre 16 iulie, în Turcia, un grup de insurgenți a întrepris o tentativă de lovitură de stat. Cele mai de proporții ciocniri au avut loc la Ankara și Istanbul. Conducerea țării a anunțat că puciul a fost curmat. Potrivit ultimelor informații, 190 de cetățeni ai Turciei au decedat în timpul violențelor, inclusiv peste 100 de insurgenți au fost uciși, iar aproximativ o mie și jumătate de oameni au fost răniți.

Fluxul de știri
0