Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Presa: CIO ar putea reduce darstic numărul de sportivi ruși admiși la Rio 2016

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaФлаг России
Флаг России - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ar intenționa să reducă componența selecționatei Rusiei la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Potrivit publicației britanice The Telegraph, CIO ar intenționa să reducă până la 40 numărul de sportivi ruși ce vor fi admiși la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro.

Спортивная гимнастика - Sputnik Moldova
Sport
Gimnaștii din Rusia se află deja la Rio de Janeiro

Publicația afirmă că CIO a cerut ajutorul unui "expert independent", a cărui sarcină este "să-i filtreze" pe acei ruși care nu ar fi trecut un control "suficient de riguros" al serviciilor antidoping. În urma acestui "filtru" în echipa rusă ar putea rămâne doar 40 de persoane

Decizia duplicitară a CIO

Duminică, comitetul executiv al CIO a luat decizia să admită selecționata Rusiei la Jocurile de la Rio.

În același timp, funcționarii sportivi au făcut o precizare: vor decide cine va merge la Rio federațiile sportive internaționale. Principala condiție pentru admiterea sportivilor la competiție a fost "lipsa unei istorii doping".

Verdictul CIO a "filtrat" deja de la Olimpiadă toți atleții ruși, care au fost înlăturați anterior de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF).

Singura sportivă pe care anterior IAAF a admis-o la competiții a fost săritoarea în lungime Daria Klișina care se antrenează în SUA.

Fluxul de știri
0