Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veaceslav Platon riscă până la 25 de ani de puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, este învinuit oficial de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari.

CHIŞINĂU, 26 iul – Sputnik. Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, pus sub învinuire de procurorii anticorupție în cadrul dosarului fraudelor bancare, riscă până la 25 de ani de închisoare.

Platon este învinuit oficial de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. Potrivit Codului Penal, persoana învinuită de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, riscă închisoare de la 5 la 10 ani. 

Pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, Codul Penal prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Inspectoratul General al Poliției, pe urmele lui Platon

Pe numele lui Platon a fost emis în contumacie mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. În toate Inspectoratele de Poliție din țară au fost afișate orientări. Cetățenii care dispun de informații despre locul aflării lui Platon Veaceslav, sunt rugaţi să informeze Poliția la 902, 078710293 sau 069888606.

Paralel, Procuratura Ucrainei anunţă că a reţinut un cetăţean moldovean care a fost dat în căutare internaţională de autoritățile de la Chișinău. Procurorii ucraineni nu oferă informaţii despre identitatea acestuia, dar mai multe surse spun că este vorba de Veaceslav Platon.

Procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat pentru Sputnik că, deocamdată, autorităţile de la Kiev nu au anunţat oficial instituţiile abilitate de la Chişinău. Potrivit lui Vieru, toate formalităţile vor fi clarificate pe parcursul zilei de astăzi.

Procurorii îl acuză pe Platon că a fraudat Banca de Economii a Moldovei cu peste 800 milioane lei.


Fluxul de știri
0