Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlah: ajutorul FR acordat UTAG, un nou pas spre consolidarea parteneriatului

© Sputnik / Евгений ПанасенкоIrina Vlah Ирина Влах
Irina Vlah Ирина Влах - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Bașcanului autonomiei găgăuze, implicarea Rusiei în viața cetățenilor din această regiune a Republicii Moldova contribuie mult la consolidarea relațiilor bilaterale.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, aexprimat mulțumiri Ministerului Situațiilor Excepționale din Rusia pentru ajutorul umanitar dezinteresat oferit recent autonomiei.

Башкан Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova
Politică
Irina Vlah a captat atenția demnitarilor europeni mai bine de o oră

"Permiteți-mi din numele poporului găgăuz și din numele meu personal să vă exprim sincere mulțumiri pentru ajutorul umanitar acordat UTA Găgăuzia, primit în dar de la guvernul Rusiei, fapt ce a devenit încă un pas spre consolidarea relațiilor prietenești deja existente între Rusia și UTA Găgăuzia din Republica Moldova", se spune în scrisoarea lui Vlah adresată șefului MSE din Rusia, Vladimir Pucikov.

Vlah a subliniat că ajutorul umanitar, completat conform ultimilor rigori ale standardelor internaționale, va constitui un sprijin substanțial pentru sfera socială din Găgăuzia.

La începutul lui iulie, MSE din Rusia a oferit Găgăuziei ajutor umanitar. Autonomia a primit tehnică specială din Rusia. Este vorba despre două autospeciale (mașini de pompieri), o ambulanță  și cinci autobuze școlare.

Fluxul de știri
0