Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confirmat: FMI, în loc să ne ajute, ne-a trântit ușa în nas

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaChristina Lagarde, directrul general al FMI
Christina Lagarde, directrul general al FMI - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova, aflată într-o situație financiară foarte dificilă, nu mai poate conta pe sprijinul Fondului Monetar Internațional (FMI), susțin sursele Sputnik.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Reprezentanții FMI, care s-au aflat la Chișinău în perioada 5-15 iulie curent, au plecat din Republica Moldova fără a lăsa măcar o umbră de speranță că țara noastră și această structură financiară internațională ar fi pe punctul de a semna un memorandum.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ULTIMA ORĂ: Pavel Filip dezvăluie detalii despre negocierile cu FMI

Experții de la FMI s-ar fi poticnit, potrivit surselor Sputnik, de faptul că în bugetul de stat pentru anul curent deficitul bugetar este prea mare. Totodată  aceștia ar fi de părere că Guvernul nu este în măsură să ofere garanții că este capabil de plată, adică nu poate oferi garanții suficiente că va avea capacitatea de a restitui banii pe care dorește să-i împrumute de la FMI. Asta deoarece Guvernul de la Chișinău și-ar fi asumat prea multe cheltuieli sociale.

De asemenea sursele Sputnik susțin că, de fapt, FMI ar fi dispus să semneze un memorandum cu Republica Moldova doar după alegerile prezidențiale din toamnă și doar în funcție de cine va fi succesorul președintelui Timofti.

Anterior atât reprezentanții Guvernului, precum și cei ai comunității de experți, au subliniat că capacitatea bugetară a Republicii Moldova depinde în mare parte de semnarea unui document de cooperare cu FMI.

Fluxul de știri
0