Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ULTIMA ORĂ: Pavel Filip dezvăluie detalii despre negocierile cu FMI

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat că negocierile cu privire la semnarea unui acord de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) încă nu au luat sfârşit.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Premierul moldovean Pavel Filip a declarat vineri, 15 iulie, că negocierile cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) încă nu au luat sfârşit. 

O misiune a FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie. Misiunea a purtat discuții cu autorităţile din Moldova privind un posibil program susținut de FMI.

„Nu am finalizat toate negocierile cu FMI. Este un volum mare de lucru. Vom veni cu concluzii la finele zilei de vineri”, a declarat premierul Pavel Filip. 

În cadrul unei întrevederi cu delegaţia FMI, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Guvernul îşi doreşte să negocieze un Acord cu FMI pentru a asigura dezvoltarea durabilă a ţării.

Christine Lagarde, directorul FMI - Sputnik Moldova
Politică
FMI joacă dur. Chișinăul a primit un răspuns șocant

Şefa echipei de experţi FMI a specificat că actuala misiune se va axa preponderent pe sectorul financiar, după care se va merge pe reforme structural-fiscale mai vaste pentru a promova creşterea economică.

Acordul cu FMI urmează să cuprindă un set de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare.


Fluxul de știri
0