Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un ministru din Guvernul Filip este amenințat cu demiterea

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul RM
Guvernul RM - Sputnik Moldova
Abonare
La Parlament a fost înregistrată o nouă inițiativă de moțiune simplă privind exprimarea neîncrederii față de ministrul Vasile Bîtcă.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. Fracțiunea Socialiștilor din Parlamentul Moldovei a înregistrat vineri o inițiativă privind exprimarea neîncrederii față de Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtcă.

Октавиан Армашу - Sputnik Moldova
Politică
A treia moțiune a PSRM țintește în Octavian Armașu

Anterior, aceștia au declarat că vor înainta săptămînal inițiative de acest fel în adresa membrilor Guvernului. În Parlament mai sunt înregistrate inițiative cu privire la exprimarea neîncrederii Ministrului Justiției Vladimir Cebotari și Vicepremierului pentru probleme sociale Gheorghe Brega. Vineri, deputații vor examina proiectul de exprimare a votului de neîncredere Ministrului Justiției.

Potrivit deputatului socialist Vasile Bolea, din momentul numirii lui Bîtcă în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ramura nu se mai dezvoltă.

”La minister înflorește corupția, iar ministrul nu reacționează. Pentru că domnul Bîtcă nu își îndeplinește atribuțiile de serviciu, noi inițiem procedura de exprimare față de acesta a votului de neîncredere”, a spus Bolea.

Spicherul Parlamentului Andrian Candu a declarat că votul de neîncredere este argumentat și este semnat de un număr necesar de parlamentari. Documentul va fi transmis Biroului permanent al legislativului și la Guvern.

Candu a mai subliniat că, potrivit legislației țării, inițiativa urmează a fi examinată în termen de 14 zile. Data exactă  va fi stabilită de Biroul permanent.

Vasile Bîtcă  conduce Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din februarie 2015.

Anterior, Parlamentul nu a susținut moțiunea  simplă privind exprimarea neîncrederii față de Corina Fusu, ministrul Educației, Anatol Șalaru, Ministrul Apărării, Octavian Armașu, Ministrul Finanțelor, Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Stelei Grigoraș, Ministrul Muncii.

Fluxul de știri
0