Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A treia moțiune a PSRM țintește în Octavian Armașu

© Sputnik / Мирослав РотарьОктавиан Армашу
Октавиан Армашу - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia deputaților socialiști, actualul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, nu ar face față atribuțiilor ce îi revin conform funcției. Acesta a fost invitat în Parlament cu un raport.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au depus o nouă moțiune simplă. De această dată este vizat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
O nouă moțiune: este vizat ministrul Șalaru. Ghimpu vrea probe

Anunțul despre iniţierea celei de a treia moțiuni simple a fost făcut de deputatul socialiști Corneliu Furculiță.

El a subliniat că actuala conducere a Ministerului Finanțelor nu înțelege corect atribuțiile ce îi revin.

Potrivit socialiștilor, datoria internă a Republicii Moldova continuă să se majoreze, iar situația din domeniul finanțelor publice este catastrofală.

”Au scăzut încasările la buget, de asemenea au fost reduse cheltuielile pentru sănătate, învățământ și alte domenii. Datoria internă în acest an va fi de trei ori mai mare”, susțin socialiștii.

Ei l-au mai acuzat pe ministrul Finanțelor de faptul că ar mări numai numărul de taxe și impozite, dar nu și volumul încasărilor la buget.

Anterior, PSRM a anunțat că va invita în fiecare săptămână câte un ministru, prin moțiune simplă, pentru a-şi prezenta raportul în Parlament. Această decizie a fost luată de socialiști după ce deputații din alte grupuri de opoziție au refuzat să semneze moțiunea de cenzură contra Guvernului Filip.

Fluxul de știri
0