Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul Şor: procurorii depun o nouă cerere în instanţă. Ce spun avocaţii

© Sputnik / Мирослав РотарьСуд сектора Буюкань
Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Organul de urmărire penală a depus la Judecătoria Buiucani o cerere prin care solicită prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Procurorii vor solicita în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor, a declarat pentru Sputnik, procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari. 

Potrivit lui Morari, procurorii solicită prelungirea mandatului de arest preventiv cu încă 30 de zile. Cererea a fost depusă la Judecătoria Buiucani şi urmează să fie examinată în prima jumătate a săptămânii viitoare.

Ilan Şor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ilan Şor rămâne primar în Orhei. Procuratura nu are pârghii să conteste decizia

Avocatul primarului, Denis Ulanov, a declarat pentru Sputnik că nu vede temei pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său. 

„Aşa cum nu am văzut motive întemeiate şi în cazul aplicării arestului preventiv pe data de 24 iunie. Dar, juridic, ne vom putea expune atunci când vom primi textul cererii procurorilor”, a declarat avocatul.  

Ulanov a precizat că Ilan Şor continuă să colaboreze cu ancheta. 

„Clientul nostru este gata să răspundă la toate întrebările şi în măsura posibilităţilor prezintă anchetei documentele necesare şi de care dispune. Ilan Şor se declară nevinovat”, a declarat avocatul. 

Ilan Şor a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie. Ulterior, instanţa a stabilit pentru Ilan Şor măsura de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în izolatorul CNA.

Din cauza problemelor cardiace pe care le are Şor, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de câteva ori. Totodată, mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei, dar şi susţinători şi prieteni ai lui Ilan Şor au colectat zeci de mii de semnături prin care cer eliberarea imediată a edilului. 


Fluxul de știri
0