Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ilan Şor rămâne primar în Orhei. Procuratura nu are pârghii să conteste decizia

© Primăria OrheiIlan Şor
Ilan Şor - Sputnik Moldova
Abonare
Nici un consilier local din Orhei din cei 26 prezenţi în sală nu a votat pentru suspendarea din funcție a primarului Ilan Șor. Împotriva demersului procuraturii au votat 16 consilieri, iar 10 s-au abţinut.

CHIŞINĂU, 5 iul – Sputnik. Consiliul orăşenesc Orhei a respins marţi, 5 iulie, demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea provizorie din funcţie a lui Ilan Şor din funcţia de primar al oraşului Orhei.

Nici un consilier din cei 26 prezenţi în sală nu a votat pentru suspendarea din funcție a primarului Ilan Șor. Împotriva demersului Procuraturii au votat 16 consilieri, iar 10 s-au abţinut.

Conform art.200 din Codul de procedură penală, procurorul nu poate contesta hotărârea prin care a fost respins demersul procurorului privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului. De acest drept beneficiază doar învinuitul, care poate ataca la judecătorul de instrucţie hotărârea privind suspendarea sa din funcţie.

Ţinând cont de lipsa unei reglementari clare privind procedura de suspendare provizorie din funcţe în cazul primarului, Procuratura Anticorupţie anunţă că va verifica posibilitatea contestării deciziei Consiliului orăşenesc Orhei în instanţa de judecată.

Protest al susținătorilor lui Ilan Shor la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest la Curtea de Apel. Manifestanţii cer eliberarea lui Ilan Şor

În timp ce Consiliul orăşănesc s-a întrunit în şedinţă, în fața Primăriei Orhei s-au adunat peste o mie de locuitori ai orașului, cărora nu le este indiferent viitorul localității și își doresc ca Orheiul să continue direcția reformelor.

La acest miting a fost dată citirii o petiție din partea locuitorilor orașului Orhei prin care sunt dezaprobate acțiunile organelor de drept privind încarcerarea primarului orașului Orhei, Ilan Șor. De asemenea, autorii petiţiei sunt categoric împotriva suspendării primarului Ilan Șor din funcția deținută și sunt siguri de nevinovăția acestuia.

Ilan Şor a fost reţinut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii.

La demersul procurorilor anticoruţie, Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arest pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaţilor, care au cerut ca învinuitul să fie cercetat în stare de libertate.

Fluxul de știri
0