Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Washingtonul și Moscova au bătut palma

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaРабочая встреча президента РФ В. Путина с государственным секретарем США Дж. Керри
Рабочая встреча президента РФ В. Путина с государственным секретарем США Дж. Керри - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Federația Rusă și SUA vor deveni parteneri în ceea ce privește combaterea terorismului și aplanarea conflictelor regionale. Acestea sunt concluziile discuțiilor pe care le-au avut Vladimir Putin și John Kerry la Moscova.

CHIȘINĂU, 15 iulie — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, au convenit asupra sporirii presiunilor asupra organizațiilor teroriste, în special asupra ”Statului Islamic” și ”Jabhat an-Nusra”, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

Negocierile pe marginea acestui subiect au avut loc joi la Kremlin, iar pe lângă subiectul Siriei, au avut loc discuții și despre situația din Ucraina, precum și despre relațiile bilaterale ruso-americane.

Встреча президента РФ В. Путина с государственным секретарем США Дж.Керри. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Marile puteri la sfat sau despre ce vor discuta Putin, Lavrov și Kerry

La începutul discuțiilor, Putin a amintit că în Siria cooperarea dintre Rusia și SUA nu se limitează doar la combaterea terorismului. Spre exemplu, Rusia a reușit să obțină eliberarea americanului Kevin Patrick Dawes, în vârstă de 33 de ani, care a fost arestat în Siria pentru pătrunderea ilegală pe teritoriul țării. În urma intervenției Moscovei pe lângă autoritățile siriene, cetățeanul american a fost eliberat.

"La solicitarea voastră, lucrăm în această direcție și sperăm în continuare că în cazurile în care vom avea o problemă, partea americană ne va răspunde cu aceeași atitudine constructivă", a declarat Putin în timpul întâlnirii cu șeful Departamentului de Stat al SUA.

La rândul său, Kerry a declarat că ambele state pot rezolva împreună multe probleme.

"SUA și Rusia se află într-o perioadă în care pot să facă multe lucruri împreună, spre binele întregii lumi. Aici nu e vorba doar despre Siria sau Ucraina, dar și despre alte regiuni, în care am putea obține victorii importante", a subliniat Kerry, adăugând că un astfel de punct de vedere este împărtășit și de președintele SUA, Barack Obama.

În ceea ce privește problema Siriei, părțile au discutat despre necesitatea extinderii funcționării armistițiului asupra întregului teritoriu al țării, precum și condițiile restabilirii dialogului dintre guvernul și opoziția siriană.

Fluxul de știri
0