SUA și Rusia au bătut palma

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова с Госсекретарем США Дж.Керри
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с Госсекретарем США Дж.Керри - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă și SUA vor deveni parteneri în ceea ce privește combaterea terorismului și aplanarea conflictelor regionale. Acestea sunt concluziile discuțiilor pe care le-au avut Vladimir Putin și John Kerry la Moscova.

CHIȘINĂU, 15 iulie — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, au convenit asupra sporirii presiunilor asupra organizațiilor teroriste, în special, Statul Islamic și Jabhat an-Nusra, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

Встреча президента РФ В. Путина с государственным секретарем США Дж.Керри. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Marile puteri la sfat sau despre ce vor discuta Putin, Lavrov și Kerry

Negocierile la acest subiect au avut loc la Kremlin, iar pe lângă subiectul Siriei, s-a discutat și despre situația din Ucraina și relațiile bilaterale dintre state.

La începutul discuțiilor, Putin a reamintit că în Siria cooperarea dintre Rusia și SUA nu se limitează doar la combaterea terorismului.

Spre exemplu, Rusia a reușit să obțină eliberarea americanului Kevin Patrick Dawes, în vârstă de 33 de ani, care a fost arestat în Siria pentru pătrunderea ilegală pe teritoriul țării. În urma intervenției Moscovei pe lângă autoritățile siriene, cetățeanul american a fost eliberat.

"La solicitarea voastră, lucrăm în această direcție și sperăm în continuare că în cazurile în care vom avea o problemă, partea americană ne va răspunde cu aceeași atitudine constructivă", a declarat Putin în timpul întâlnirii cu șeful departamentului de Stat al SUA.

La rândul său, Kerry a declarat că ambele state pot rezolva împreună multe probleme.

"SUA și Rusia se află într-o perioadă în care pot împreună să facă multe lucruri, spre binele întregii lumi. Aici nu e vorba doar de Siria sau Ucraina, dar și de alte regiuni potențiale, în care am putea obține victorii importante", a subliniat Kerry, adăugând că un astfel de punct de vedere este împărtășit și de președintele SUA Barack Obama.

În ceea ce privește problema Siriei, părțile au discutat despre necesitatea extinderii funcționării armistițiului asupra întregului teritoriu țării, precum și condițiile restabilirii dialogului între guvernul și opoziția siriană.

Fluxul de știri
0