Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovenii din Nisa revin de urgență acasă

© REUTERS / ERIC GAILLARDНа месте теракта в Ницце
На месте теракта в Ницце - Sputnik Moldova
Abonare
Comunitatea moldovenilor din Nisa, Franța, nu se simte în siguranță după atacul terorist din seara zilei de 14 iulie, din acest oraș și majoritatea conaționalilor noștri sunt deciși să revină în Patrie.
Moldovenii din Nisa revin de urgență acasă

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice, Tatiana Zemba, care este originară din Republica Moldova, a declarat pentru Sputnik Moldova că toți moldovenii din Nice cu care a discutat după carnagiul de pe Promenade des Anglais sunt deciși să revină acasă.

Attack in Nice, France - Sputnik Moldova
Atac terrorist în Nisa de Ziua Naţională a Franţei, 84 de morţi (VIDEO)

“Aseară am discutat cu foarte mulți dintre moldovenii de la Nice și toți mi-au spus că, cel puțin, vara aceasta toți revin în Moldova. Revin toți, și cei care și-au planificat lucrul acesta, și cei care se gândeau să-și petreacă vacanța în Franța. Pe Coasta de Azur va fi o stare de alertă timp de câteva luni, au fost anulate toate manifestațiile, toate concertele, absolut tot aici, în Nisa. Moldovenii sunt în siguranță acasă. Chiar dacă în Moldova traiul nu este chiar decent, totuși acasă nu-i împușcă nimeni”, a spus șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice.
Tatiana Zemba a fost martor ocular al tragicului eveniment, iar casa în care locuiește ea se află în apropierea falezei pe care teroristul de origine francezo-tunisiană a strivit cu un camion 84 de oameni, iar pe alții 18 i-a rănit grav.

“Am auzit împușcăturile. În casa mea au venit zeci de turiști, bătând la ușă, la ore 22.30, când s-a produs atacul terorist. Mă întrebau: Ce se întâmplă, de ce toată lumea țipă, urlă, ce s-a întâmplat? I-am primit în casă. Apoi, lumea s-a liniștit. Dar au apărut imagini îngrozitoare de pe Promenada Engleză unde erau capete, mâini, picioare, era groaznic”, a relatat Tatiana Zemba pentru Sputnik Moldova.

Ea a mai anunțat că nici un moldovean nu a avut de suferit în urma acestui atac terorist. “Noi, moldovenii, suntem mai prudenți. După atacurile teroriste anterioare care s-au produs în Franța, ne străduim să nu ieșim în față la astfel de manifestații” – în felul acesta Tatiana Zemba explică faptul că niciunul dintre conaționalii noștri nu a devenit victima teroristului.

Fluxul de știri
0