Atac terrorist în Nisa de Ziua Naţională a Franţei, 84 de morţi (VIDEO)

© AP Photo / BFMTVAttack in Nice, France
Attack in Nice, France - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conform ultimelor date, 84 de oameni au murit, inclusiv copii. Printre morţi sunt mulţi cetăţeni străini.

CHIŞINŞU, 15 iul — Sputnik. În oraşul Nisa un camion a intrat din plin într-o mulţime de oameni care se delectau cu focurile de artificii dedicate Zilei Naţionale a Franţei. După ciocnire, din direcţia camionului a demarat o rafală de focuri.

Conform ultimelor date, 84 de oameni au murit, inclusiv copii. Printre morţi sunt mulţi cetăţeni străini. Numărul răniților grav se ridică la 18 persoane.

CE s-a întâmplat?

Martori oculari spun că teroristul conducea în mod intenţionat maşina în zigzag, încercând să calce cât mai mulţi oameni. „Mai întâi credeam că şoferul se simte rău, însă în scurt timp a devenit clar că este exclus acest lucru. El vroia să omoare cât mai mulţi", a relatat unul dintre supravieţuitori. Mai târziu, liderul francez Francois Hollande a declarat că teroristul şi-a pus ca scop să „omoare, să calce, să distrugă". Până a frâna, teroristul a mers peste oameni circa doi kilometri.

Rafalele de focuri care au demarat după au fost atât de intensive, încât oamenii care stăteau la depărtare credeau că este o continuare a focurilor de artificii. Mai apăruse informaţia despre luarea de ostateci, însă aceasta nu a fost confirmată.

Teroristul a fost împuşcat imediat după sosirea poliţiştilor la faţa locului. Mass-media a aflat că la volanul camionului se afla un localnic, în vârstă de 31 de ani, orininar din Tunisia. În maşină a fost găsită o cantitate mare de muniţii.

Hotelul Negresco, aflat în imediata apropiere de locul atacului terorist, a fost transformat în mod operativ în spital de câmp pentru acordarea primului ajutor.

Fluxul de știri
0