Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip a prins-o pe Maia Sandu cu cinismul în sac

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului a declarat că Maia Sandu, liderul PAS, a făcut un gest iresponsabil și cinic, atunci când a îndemnat FMI să nu semneze un nou memorandum cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a făcut un apel către reprezentanții clasei politice, îndemnându-i ”să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional”.

Christine Lagarde, directorul FMI - Sputnik Moldova
Politică
FMI joacă dur. Chișinăul a primit un răspuns șocant

Filip notează pe pagina sa de Facebook că a luat act cu surprindere de solicitarea publică făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care dânsa îi cere FMI să nu semneze un nou program cu Republica Moldova.

”Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital”, notează Filip.

Potrivit lui, ”astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Republicii Moldova și al cetățenilor ei”.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Blogher: Maia Sandu l-a ”kidănit” pe Andrei Năstase

Filip a mai subliniat că ”lipsa unui acord cu FMI ar însemna și lipsa altor finanțări străine, iar acest lucru ar putea duce la un blocaj economic extrem de periculos, inclusiv la o criză socială profundă”. 

”Vă rog, renunțați la discursuri demagogice, nu mai puneți mai presus de interesul țării, interese politice cinice, care ar putea afecta cetățenii pe termen lung”, a punctat Filip.

Anterior liderul PAS, Maia Sandu, a făcut un apel public către reprezentanții FMI, cerându-le acestora să nu semneze un nou acord cu actualul guvern de la Chișinău, pe care l-a acuzat de lipsă de transparență și de incorectitudine.

Fluxul de știri
0