Despre cetățenia germană pentru români

© East News / imageBROKERGloved thief trying to steal a passport
Gloved thief trying to steal a passport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În 2011, pentru prima oară după opt ani, Germania şi-a sporit populaţia cu 50.000 de persoane, potrivit statisticilor, cei mai mulţi cetăţeni care dobândesc cetățenia germană fiind la origine polonezi.

BUCUREŞTI, 15 iulie — Sputnik. Germania are de la an la an un spor demografic din ce în ce mai mare, însă secretul îl reprezintă acordarea dublei cetăţenii europenilor, scrie Ziarul Românesc

Dar pentru a obţine cetăţenia germană trebuie să îndeplineşti câteva condiţii. În oraşul Hamburg, spre exemplu, cei care vor să devină germani primesc consulanţă.

Pașaport român - Sputnik Moldova
Confirmare șocantă: ți-a expirat pașaportul, ți-a „expirat” și cetățenia română

Astfel, trebuie să fi locuit cel puţin 8 ani în Germania dacă vrei să fii neamţ "în acte". Pentru cei căsătoriţi cu un cetăţean german perioada de stat în Germania se reduce la 3 ani. Mai trebuie să prezinţi drept de şedere permanentă în această ţară, pe viaţă (unbefristetes Aufenthaltsrecht); cunoştinţe de limba germană de nivel B1 (cu testul B1 promovat) şi cunoştinţe generale despre Germania: istorie, drept, societate. În plus, în nordul Germaniei solicitantul cetăţeniei trebuie să nu fi fost condamnat penal şi să semneze că va respecta Constituţia ţării.

Apoi trebuie achitată o sumă de 255 de euro.

În prezent, cei mai mulţi dintre cei care dobândesc cetăţenia germană sunt de origine polonezi, Statisticile arată că în 2011 ţara şi-a sporit populaţia pentru prima dată după 8 ani, cu 50.000 de oameni, datorită acordării dublei cetăţenii.

Tripla cetăţenie nu se acordă de autorităţi.

Dacă unul dintre părinţi are cetăţenie germană, copilul va avea de la naştere cetăţenie germană. Dacă ambii părinţi sunt români şi locuiesc în Germania, copilul nu va avea cetăţenie germană decât dacă unul din părinţi se află de 8 ani în Germania.

Fluxul de știri
0