Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Moscova va avea loc o reuniune importantă pentru relaţiile moldo-ruse

© Sputnik / Юрий Артамонов / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chişinăul a propus autorităților Federației Ruse ca grupele de experți, care urmează să definitiveze proiectul comun al Foii de parcurs să se întrunească la sfârșitul lunii iulie, în capitala Rusiei.

СHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Ministerul Economiei a propus autorităților Federației Ruse ca grupele de experți, care urmează să definitiveze proiectul comun al Foii de parcurs, unde vor fi stabilite toate elementele-cheie de cooperare comercial-economică dintre cele două state, să se întrunească la sfârșitul lunii iulie, la Moscova. 

Delegația Republicii Moldova va fi condusă de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu.

Decizia de formare a grupelor de experți pentru elaborarea unei Foi comune de parcurs a fost luată în cadrul ședinței extinse a copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin, care a avut loc în perioada 5-6 iulie la Chișinău. Utilitatea formării grupului de lucru a fost dictată de necesitatea sincronizării propunerilor înaintate de ambele părți în proiectele sale a Foii de parcurs.

Москва - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moscova propune Chișinăului un plan de restabilire a relațiilor comerciale

Conform înțelegerilor prealabile, documentul final urmează a fi discutat și semnat în cadrul unei întrevederi a copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin.

Potrivit Ministerului Economiei, proiectele foilor de parcurs, prezentate reciproc de cele două părți, sunt doar un draft de document cu propuneri unilaterale, care urmează a fi discutate și aprobate. 

„Documentul va fi unul bilateral și va stabili relațiile de cooperare comercial-economică dintre două părți, în diferite domenii, inclusiv energetic, agroalimentar, transporturi, industrie”, precizează Ministerul Economiei.

Foaia de parcurs, care urmează a fi negociată și semnată, nu presupune revizuirea altor acorduri semnate de Republica Moldova cu UE, CSI, alte organisme internaționale sau regionale.


Fluxul de știri
0