Exclusiv: moldovenii din Nisa, despre morți și răniți în urma atentatului

© REUTERS / Eric Gaillard Теракт в Ницце
Теракт в Ницце - Sputnik Moldova
Abonare
Printre victimele atentatului terorist din Nice, Franța, nu se numără nici un cetățean din Republica Moldova, spun martorii oculari ai acestui tragic eveniment.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. Șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice, Tatiana Zemba, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că printre victimele atacului terorist din Franța nu sunt moldoveni, nici între morți, nici între răniți. Printr-o rețea de socializare, au fost apelați toți membrii comunității moldovenilor din Nice și toți au răspuns la apel, spunând că nu au avut de suferit.

Attack in Nice, France - Sputnik Moldova
Atac terrorist în Nisa de Ziua Naţională a Franţei, 84 de morţi (VIDEO)

Tatiana Zemba mai spune că printre morți ar fi un cetățean român, dar și doi ucraineni și mai mulți ruși. Informația nu este însă confirmată din surse oficiale.

Șefa Departamentului Relații cu Publicul de la Radio Nice, Tatiana Zemba, a declarat că numărul morților a ajuns la 84, iar 18 persoane au suferit răni grave. În același timp, peste 100 de oameni au suferit traume psihologice. Și asta pentru că camionul care a intrat ieri seara în mulțimea ce se delecta cu focurile de artificii de Ziua Națională a Franței a mers peste oameni, strivind capete, cutii toracice, un adevărat carnagiu, spune martorul ocular.

Moldovenii aflați în Nisa s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a afla unii de la alții dacă sunt bine și nimeni nu a avut de suferit. Aceștia au plasat, de asemenea, postări pe paginile personale pentru a informa cunoscuții și familiile lor că sunt bine.

„Pentru toți cei care își fac griji de mine și familia mea, la mine totul bine", a scris Savelie Mihai, aflat cu familia sa în Nisa, pe contul său de Facebook.

Fluxul de știri
0